sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mitäs nyt?

"Negatiivinen raskaustesti ja vuodon päättyminen kertovat keskenmenon hoituneen." Noin asia ilmaistaan sairaalasta mukaan saamissani ohjeissa. Nyt se on siis hoitunut, sillä vuoto päättyi ja tein äsken negatiivisen raskaustestin, ilman minkäänlaisia haamuviivoja. Keskenmenon "hoituminen" vaan on mielestäni jotenkin kummallinen ilmaisu, ikään kuin se vain hoituisi tuosta vasemmalla kädellä ohimennen. Toisaalta, mikä olisi parempi sana - onnistuneen? Sillä niinhän tässä kävi, keskenmeno hoidettiin onnistuneesti. Onneksi olkoon onnistuneesta keskenmenosta! Hm, ehkä ei.

Siivosin sairaalan paperit, neuvolakortin ja varhaisultrakuvat pois silmistä. Vielä en niitä heittänyt pois. Ehkä jotakin säästän muistona.

Mitäs nyt sitten? Mahdankohan ovuloida normaalisti? Milloinkohan se tapahtuu? Olen onnettoman huonosti perillä omasta kierrostani ja kehoni toiminnasta. Ensimmäinen raskaus alkoi ilman sen kummempia yrittämisiä, ehkäisyn lopettamisen jälkeen ehti tulla vain yhdet kuukautiset. En meinannut uskoa raskausoireita todeksi, en edes kuukautisten poisjäämistä - ajattelin, että kroppa vain on vielä hormoniehkäisystä sekaisin. En meinannut uskoa positiivista testiä todeksi. En meinannut uskoa varhaisultrassa löydettyä pientä sydämensykettäkään todeksi. Kaikki oli epätodellista.

Nyt lähtökohta on toisenlainen. Tiedän, mitä merkkejä odotella. Olen varovaisempi ja suhtaudun realistisemmin kaikkeen. Tiedän jo perusasiat, kuten mitä saa syödä ja miten alkuvaiheen raskaus etenee, eikä sen suhteen enää tarvitse etsiskellä tietoa ja selvitellä yksityiskohtia. Voisiko uusi raskaus tämän jälkeen tuntua enää samalta? En usko, että toisella kerralla enää tulee samanlaista positiivista jännittämistä ja kuplivaa iloa, oloa siitä, että tämä on meidän kahden yhteinen, ihana iso salaisuus. Ei ainakaan vielä ihan alussa, kun kaikki on vielä niin haurasta. Pelkään sitä, että alan pelätä liikaa.

Kokeilemme toki uudestaan saman tien, mutta mahdollisimman rennosti, samanlaisella tulee jos on tullakseen -tyylillä kuin viimeksikin. Salaa kuitenkin laskeskelen mahdollista ovulaation ajankohtaa, vaikka varmasti tuskin voi mitään siitäkään sanoa tämän hormonihässäkän jälkeen. Testailla en aio, en ainakaan vielä; katsotaan, josko kehoni olisi oppinut kertomaan minulle, mitä minussa milloinkin tapahtuu.

Ai joo, seksiä tietenkin myös suositellaan. Harjoittelut parin viikon tauon jälkeen aloitettiin välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti