lauantai 30. elokuuta 2014

Kuvotusta ja uuden kierron lisäravinnearsenaali

Hyi helv. Jos ei olisi kuukautiset, niin epäilisin vahvasti olevani raskaana. Tänä aamuna oli todella, todella paha olo - lähdin kauppareissulle, mistä piti palata kesken kaiken takaisin, kun olo oli niin kuvottava. En oksentanut, mutta ei ollut kaukana sekään. Nyt alkaa jo helpottaa. Join pari punaviinilasillista eilisiltana, mutta ei niin pieni määrä tätä selitä. Mitä lieneekään.

Soittelin eilen klinikalle ja kysyin neuvoa, miten kannattaa toimia verikokeiden kanssa tämän oudon kuukautiskierron takia. Kehottivat tulemaan alkuperäisen suunnitelman mukaan, joten käyn nyt sitten maanantaina verikokeessa. Ensi viikolla mieskin saa käydä hoitamassa oman osuuten näihin alkututkimuksiin liittyen ja sen jälkeen varataan lääkäriaika tuomion kuulemista varten.

Aloittelen uutta kiertoa ryhtiliikkeen kera, mitä tulee aiemmin käyttämiini lisäravinteisiin ja muihin poppakonsteihin. Kesän aikana ei tullut juurikaan noudatettua suunnitelmaa. Greippimehuvarastot on täydennetty, uusi macajauhepussi ostettu, jääkaapissa odottelee vehnänalkioöljy (josta toivon apua myös viime aikoina hieman aktivoituneeseen ruusufinniin). Foolihappoa, sinkkiä ja kalaöljyä otan purkista, D-vitamiiniakin voisi alkaa pikkuhiljaa luonnollisen aurinkoannoksen vähentyessä ottaa mukaan päivärutiineihin.

Pari uutta kokeiluakin on listalla, niistä toinen on maitohappobakteerit. Epäilen hieman, että alapääni ph-tasapaino ei välttämättä ole ihan kunnossa, toinen vaihtoehto on hyvin lievä hiiva. Sitä ei ole tutkittu, mutta luulen, että jotain pientä häikkää on, sillä en ole lukuisista ovulaatiobongauksista huolimatta onnistunut tunnistamaan kunnollista, kirkasta ovulaatiolimaa, mikä olisi siittiöiden perillepääsyn kannalta kai aika oleellinen tekijä hedelmöittymisessä. Erinäisiä valkovuotoja kyllä on oikeastaan lähes koko kierron ajan, lukuun ottamatta ihan kuukautisten jälkeisiä ensimmäisiä päiviä, mutta se on melkein aina yhtä paksua ja vaaleaa. Mitään muita oireita ei ole. Satunnaisia hiivatulehduksia on joskus ollut, mutta lähes oireettomia nekin, siksi näitä ongelmia on hieman haastavaa havaita. Kävinpä siis noutamassa purkillisen maitohappobakteereja, ei siitä varmaan haittaakaan ole - vaikuttavathan ne myös suoliston hyvinvointiin ja sitä kautta koko kehon toimintaan.

Toinen uusi kokeilu saattaa mennä hömppäpuolelle. Olen lueskellut Gelee royale -valmisteen mahdollisesta myötävaikutuksesta hormonitoimintaan ja päätin kokeilla sitäkin. Kyseessä on aine, jota työmehiläiset erittävät kaikkien mehiläisyhdyskunnan toukkien ravinnoksi ja kuningatarmehiläistä ravitaan Gelee royalella koko sen elämän ajan.

Gelee royale kiinnostaa erityisesti siksi, että minulla on erittäin hyviä kokemuksia propoliksen käytöstä mm. flunssien itsehoidossa ja erinäisten tulehdustilojen hillinnässä. Propolis on ainetta, jota työmehiläiset valmistavat puiden silmujen eritteestä, sitä käytetään pesän lämpöeristeenä ja puhdistusaineena. Sen väitetään olevan yhtä tehokas antibiootti kuin penisilliini ja kohottavan elimistön omaa luonnollista vastustuskykyä. Pari edellistä flunssanalkua on hoidettu pois muutaman päivän propoliskuurilla.

Onneksi mieskin on näissä asioissa mukana ihan omasta tahdostaan, häntä ei ole tarvinnut patistella ottamaan foolihappoa ja sinkkiä.

Lisäravinteiden lisäksi täytyy kesän lipsuilujen jälkeen tarkistaa ruokavaliota. Mainitsemieni lima-asioiden vuoksi ajattelin kokeilla jonkin aikaa täysin viljatonta ruokavaliota, sillä jos lievää hiivaa tai muuta ongelmaa on, niin viljat ja sokerit pitäisi jättää minimiin. Sokeria en juurikaan käytä (missään muodossa - sellaisenaan tai muina nopeina hiilihydraatteina), mutta pala tai pari leipää on tullut huomaamatta lähes päivittäiseksi tavaksi. Lisäksi yritän ottaa turkkilaisen jogurtin tai muita hapanmaitotuotteita taas mukaan ruokavalioon. Ja sitten se ehkä ikävin asia: saunaolut ja muutamat muutkin satunnaiset tuopposet on jätettävä kokonaan pois. Pidän valtavasti varsinkin vaaleista, raikkaista vehnäoluista, mutta nyt siitä on vaan pidettävä taukoa. Ja salaa tietenkin toivon, että tauosta tulisikin erään erittäin hyvän syyn johdosta vähintään vuoden mittainen.

Jotta näillä konsteilla tällä kertaa. Jostain se mielenrauha on hankittava: olenpahan ainakin kokeillut kaikenlaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti