tiistai 2. syyskuuta 2014

Uman kirja Sinulle

Löysin taloyhtiön kierrätyspisteeltä Ulla-Maija Aaltosen murrosikäisen oppaan vuodelta 1982. Mahtavaa luettavaa. Toisaalta asiat ovat muuttuneet 30 vuodessa, toisaalta taas eivät ole. Lapset kasvavat edelleen liian nopeasti.

Ote kappaleesta raskaus:
"Sukupuoliyhdynnästä tai sen yrityksestä tulee raskaaksi. Myös ensimmäisestä voi tulla raskaaksi. Myös siitä, joka epäonnistuu, tekee kipeätä tai jättää pahan mielen. Myös siitä, jota ei halua kokea, jonka kokee humalassa ja jota heti surullisena katuu. (...) Raskaaksi tulee nimenomaan yhdestä kerrasta. (...) Raskaus alkaa sukupuoliyhdynnästä tai sen yrityksestä. Raskauden luonnollinen loppu on synnytys."

Niinhän aina kerrottiin. Harrastat seksiä, vaikka vain yhden kerran, tulet raskaaksi, synnytät vauvan, olet äiti.

Kukaan ei puhunut mitään ovulaatioista, ovulaatiotesteistä, keskenmenoista, seksin ajoittamisesta, jalkojen nostamisesta kattoa kohti, tavaran pitämisestä sisällä vähintään puoli tuntia, lisäravinteista, vitamiineista, greippimehuista, vaihtuvista yrityskierroista, ensimmäisen kiertopäivän itkuista, hormoneista, tutkimuksista, pettymyksistä.

Pelko oli raskaudenpelkoa. Nyt se on raskautumattomuudenpelkoa.

2 kommenttia:

  1. Juu... tuo teinivalistus antoi aika väärän kuvan raskautumisen helppoudesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin... no, oikeastaan hyvä, ettei kaikkea tarvitse vielä teini-ikäisenä pohtia. Kuten sitä, miten lapset oikein saataisiin tehtyä.

      Poista