maanantai 26. toukokuuta 2014

Yrityskierto kolmosen eväät

Menkat tosiaan alkoivat ja parina päivänä oli jopa pientä Niagaran tapaista havaittavissa. Tosi jees! Ensimmäiset kuukautiset keskenmenon jälkeen olivat niin niukat, että tämä oli mielestäni ihan hyvä merkki. Eiköhän kropassa jotakin positiivista ole meneillään. Normin viisi päivää ne kestivät ja nyt mennään koopee kasissa.

Tässä kierrossa onkin jo melkoinen arsenaali erinäisiä vippaskonsteja käytössä. Osa on tiukkaa asiaa, osa mutuilun ja Google-etsintöjen kautta mukaan otettuja, mutta kaikki ajatuksella "Ei näistä nyt haittaakaan ole". Katsotaan, mitä tapahtuu. Ei saa nauraa, jooko?

Tiukkaa asiaa edustavat ovulaatiotestit. Niitä on iso läjä kaapissa jo valmiina odottelemassa. Koska kierto on ollut viimeiset pari kuukautta ihan mitä sattuu, aloitan testailun tällä viikolla, luultavasti kp 11. Miehen kanssa käytiin vähän keskustelua siitä, mihin näillä nyt pyritään ja mahtaakohan niistä tulla liian kovia paineita mukaan. Sovittiin, että kokeillaan kumminkin. Ilman paineita. Niinpä niin.

Sitä mutuilua, hippeilyä ja "ei näistä nyt haittaakaan ole" -puolta edustavat sitten kaikki käyttämäni lisäravinteet ja muut kikkailut.

Aamudrinkkini muodostuu greippimehusta, joka on raskautta yrittävien keskuudessa jo klassikkokamaa. En löytänyt vakkarikaupastani Valion tavisgreippimehua, joten käytössä on jonkun muun valmistajan verigreippiversio. Saa kelvata. Mehut eivät normaalisti kuulu ruokavaliooni, mutta tämän kohdalla tehdään nyt poikkeus. Ja se on hyvää!

Ainoa ongelma greippimehun maun suhteen on se, että pilaan hyvän mehun sekoittamalla aamuisin siihen reilun kukkurallisen teelusikallisen maca-jauhetta, jonka avulla yritän saada häränpyllyä heittävää hormonitoimintaa hallintaan. Noista toivotuista vaikutuksista en osaa vielä sanoa mitään, mutta positiivisena sivuvaikutuksena olen huomannut, että maca piristää. Kaikilla ei kuulemma toimi samoin, mutta minulla toimii. Olo on yleisesti ottaen skarpimpi, pirteämpi ja keskittymiskyky on parempi.

Kapselimuodossa nappaan kalaöljyn ja päälle hulautan reilun teelusikallisen vehnänalkioöljyä. Muita säännöllisesti käyttämiäni rasvoja ovat aito voi sekä oliiviöljy. Margariineja en huoli ja rypsiöljykin kelpaa mielestäni lähinnä valurautapannun huoltamiseen sekä meikin poistamiseen. Hyviä rasvoja tarvitaan ja yllättävän runsaastikin, sen olen huomannut jo vuosikausia sitten, kun kamppailin erinäisten iho-ongelmien kanssa.

Salaatin päälle tai jogurtin joukkoon ripsottelen oluthiivahiutaleita, joissa on arsenaali kaikkia B-ryhmän vitamiineja. Yleiskunnon kannalta ovat tarpeellisia, ja löytyyhän tuosta joukkiosta myös se supertärkeä foolihappo. Oluthiivahiutaleita saa luontaistuotekaupoista ja ainakin minä tykkään niiden mausta.

D-vitamiinia saa tällä hetkellä luonnostaan riittävästi auringosta, joten sitä en lisäravinteena näin kesäaikaan käytä. Muut tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet pyrin turvaamaan ihan vaan normaalin ravinnon avulla. Syön runsaasti kasviksia ja marjoja, hedelmiä rajoitetusti niiden sokeripitoisuuden vuoksi. Turkkilaista jogurttia, pähkinöitä, normaalirasvaista lihaa, kalaa, hyviä juustoja. Eineksiä, karkkeja, sipsejä tai muita turhakkeita meillä ei kaapista löydy. Perusperiaatteeni on jo vuosia ollut syödä hyvää, tavallista, mahdollisimman käsittelemätöntä ruokaa, josta tykkää paitsi keho, myös mieli.

Näillä eväillä eteenpäin. Josko ainakin se ovulaatio alkaisi löytyä, niin päästäisiin edes alkuun tässä touhussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti