maanantai 19. toukokuuta 2014

Täti kyläilee

Niinhän se "täti" sieltä sitten saapui, juuri kun aloin jo tosissaan tuskastua. Alkoi eilen pienellä tuhrulla ja tänään on voimistunut ihan oikeaksi vuodoksi. 41-päiväinen kierto, huh.

Kummallisia nämä kuukautiset keskenmenon jälkeen - täysin kivuttomia. Nämäkin.

Mies ehdotti ovulaatiotestejä. Tilasinkin niitä samantien läjän ja otan tässä kierrossa käyttöön. Näin pitkissä kierroissa on lukemani mukaan todennäköistä, ettei edes ovuloi. Se on varmaan hyvä selvittää.

Googlailin myös kiinnostavia juttuja maca-jauheesta hormonitoiminnan tasapainottamisessa, kuukautiskierron säännöllistämisessä ja sitä kautta hedelmällisyyden edistämisessä. Olen aiemminkin näistä vaihtoehtoisista lääkkeistä kirjoitellut, joten luonteva lisäys keittiön kaappiin tämäkin - marssin eilen heti ostamaan pussin ja aloitin kokeilun saman tien. Eikä se mielestäni edes ole niin pahaa kuin mitä juttujen perusteella pelkäsin, ihan hyvin menee alas mehuun sekoitettuna. Lisäksi ostin vehnänalkioöljyä sen E-vitamiinipitoisuuden vuoksi.

Mies olisi myös halunnut lääkärille ja ehdotteli, josko varaisin ajan vaikkapa samalle gynekologille, jolla käytiin varhaisultrassa silloin joskus pieni ikuisuus sitten. Emmin vielä hieman. Onhan noita lääkityksiä, joilla kuukautiskierto varmaan saataisiin oikaistua jotakuinkin kohdilleen, mutta en haluaisi ihan vielä turvautua keinotekoisiin hormoneihin. Vastahan olen hiljattain niistä päässyt eroon. Kokeillaan nyt jonkin aikaa luonnon keinoja ensin - hyvää, ravinnerikasta, luonnollista ruokaa (eli painotus kasviksissa ja hyvälaatuisissa proteiineissa, kunnollista rasvaa pelkäämättä), luonnon lisäravinteita ja astetta stressittömämpää elämää. Onneksi kesälomakin alkaa vähitellen lähestyä.

Mitäs juuri edellisessä postauksessani kirjoitinkaan; että haluan jotain muuta ajateltavaa... hmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti